Wat mogen we vanaf 19 mei 2021 (weer)?

* Etten-Leur, 18 mei 2021 – Verruiming voor de sport
Van burgemeester en wethouders Etten-Leur kregen de sportverenigingen deze week door, dat per woensdag 19 mei de volgende aanpassingen gelden:

Binnen sporten
* Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open.
* Kleedkamers en douches blijven gesloten.
* Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht. Er geldt geen maximale groepsgrootte.


* Vanaf 18 jaar geldt: sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel).
* Groepslessen voor 18 jaar en ouder mogen niet. De trainer mag zich wel tussen 2-tallen bewegen en aanwijzingen geven per individu/tweetal.
* Publiek is niet toegestaan.
* Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.
* Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Kantine weer (gedeeltelijk) open
Voor de kantine van Achilles betekent dat vanaf 19 mei het terras geopend is tot uiterlijk 20:00 uur. Dit geldt dan met name voor de dinsdag- en donderdagochtend, zodat de Dido’s en de Vijfenvijftigplussers na hun training op het terras nog even kunnen napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Per 9 juni zal de kantine weer zoals vanouds kunnen functioneren, wanneer onder verbeterende corona-condities ook weer in restaurants gegeten kan worden. Zie hiervoor de recente publicatie van rijksoverheid.