Verslag Egmond aan Zee

* Etten-Leur, 17 januari 2024 – Op zondag 14 januari hebben drie lopers van trimgroep 1 deelgenomen aan de NN Egmond aan Zee halve marathon.

Corné van Dorst, Angelo Verheijen en Michiel Koeijvoets hebben, zoals gebruikelijk in Egmond, de elementen getrotseerd. Michiel: “Het was vroeg uit de veren om op tijd bij de transferplaats te zijn in Alkmaar en met de pendelbussen richting Egmond aan Zee te gaan. De eerste bui was al een feit in de wachtrij voor de bus. Twijfel tot het laatste moment bij Angelo en Michiel welke kleding te dragen en zo goed genoeg te beschermen tegen de verwachte regen en wind.”

Aangekomen bij de start, was het gelukkig nog droog maar aan de boulevard al snel te merken dat de wind stevig aanwezig was met kracht 5. Vertrokken vanuit Egmond draai je meteen het strand op voor een stuk van 7 kilometer door het zand. Gelukkig was het getij goed (dus breed stuk strand) en met de wind schuin uit zee nog redelijk gunstig. Corné, Angelo en Michiel hebben alledrie de strategie genomen om behouden te starten met het strandgedeelte, maar al snel was duidelijk dat er veel langzame lopers van de business-run ingehaald moesten worden die eerder startten.

Na het strandgedeelte wordt er bij Castricum richting de duinen gegaan, voor een langer stuk terug naar Egmond aan Zee. Corné en Angelo bleven tot ongeveer 13 kilometer bij elkaar, terwijl Michiel dan al een stukje vooruit was waar hij vanaf dit punt kon gaan versnellen. Vanaf hier ging het ook nog een tijd regenen, maar ondanks dat nog op goed tempo door kunnen lopen.

Aan het einde van de duinpaden is er nog de bekende klim van de Bloedweg, wat het eindsignaal inluidde voor de laatste 2 kilometer. Tempo kon goed worden vastgehouden of zelfs verder versneld richting de finish. De Achilles-lopers waren prima tevreden met hun tijden van 1:34:08 voor Michiel, 1:46:37 voor Corné en 1:48:06 voor Angelo. Voor Corné en Angelo is dit een mooie opmaat richting de, éénmalige, marathon van Breda op zondag 19 mei.

Angelo

Corné

Michiel