** NIEUW ** Geen Achilles-activiteiten tot 1 juni 2020 ** NIEUW **

* Etten-Leur, 15 maart 2020 – In navolging van de extra maatregelen van de overheid, zoals te zien en horen op de persconferentie vandaag vanaf ongeveer 17:30 uur door de ministers Bruins en Slob: “Alle sportclubs en kinderdagverblijven*) moeten dicht”
Dat betekent voor Achilles het stoppen van al onze verenigingsactiviteiten, in ieder geval de komende drie weken tot en met maandag 6 april 2020, dus ook geen gezamenlijke baan- en/of wegtrainingen!

*) kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Welke beroepen precies onder de noemer ‘vitaal’ worden gerekend, staat op een lijst van de NCTV.

Aanvulling op 16 maart 2020

Samen sporten?
We krijgen vragen over ‘samen hardlopen’ of ‘gezamenlijk trainen op alternatieve locaties’. Het advies van de Atletiekunie volgt uit de adviezen van het RIVM om dit niet te doen. Het advies is erop gericht sociale contacten te beperken en dat betekent dus ook ‘samen sporten’.

bron: www.atletiekunie.nl

* Etten-Leur, 11 maart 2020 – Voorlopig gaan alle trainingen met 25  of meer personen NIET door. Het Achilles bestuur handhaaft die beslissing in ieder geval tot en met 31 maart 2020. Kort daarvoor zal het bestuur overleggen of deze maatregel nog langer van kracht moet blijven. Bij trainingsgroepen tot 25 personen beslist de trainer, in overleg met de groep, of de trainingen doorgang vinden. De 55plus, Dido’s  en Nordic Walking schorten in ieder geval hun trainingen op tot nader bericht. De kantine blijft daarom ook t/m 31 maart gesloten.
Dit betekent dat ook de Algemene Leden Vergadering van 21 maart naar 15 april is verplaatst. De Vrijwilligersavond is verschoven naar 18 april. Voor de Trainingspakkenwedstrijd van 28 maart wordt in overleg met het WOC nog een nieuwe datum bepaald.

* Etten-Leur, 8 maart 2020 – Nu het eerste geval van coronavirus in de gemeente Etten-Leur bekend is, merken we dat steeds meer mensen bezorgd zijn. Het bestuur van ARV Achilles wil op voorhand geen trainingen aflasten zolang dat nog niet geadviseerd wordt vanuit de overheid. Wel roepen we mensen op om de algemene adviezen op te volgen:

  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Hoesten en niezen in je elleboog om te voorkomen dat speeksel op je handen of anderen terechtkomt.
  • Ben je verkouden, hoest je of heb je koorts: blijf dan thuis en beperk de sociale contacten. Bij griepachtige verschijnselen, problemen met de luchtwegen en koorts wordt normaal ook al afgeraden om te sporten.
  • Ben je in een besmet gebied bent geweest (bijv. Noord-Italië) of heb je contact gehad met iemand uit een besmet gebied, bel de huisarts en blijf thuis.
  • Mocht jij of iemand uit je omgeving het virus misschien hebben, meldt dit dan meteen bij je trainer.

Ook bij Achilles houden we de berichtgeving nauwlettend in de gaten. Als de overheid verdere verstrekkende maatregelen neemt, gaan we hierin mee.

Meer informatie kun je vinden op de website van de RIVM. En kijk ook op Coronavirus en sport.