Thorcross Roosendaal succesvol voor Achilles

*Etten-Leur, 25 januari 2016 – Op zondag was er in Roosendaal de 4e cross die meetelt voor het ARWB-crossklassement. Atletiekvereniging Thor had een mooie ronde uitgezet van circa 2 km in het gebied Visdonk. In deze ronde waren natuurlijke hindernissen opgenomen. Hhet weer werkte goed mee, daardoor was het parcours goed te belopen. Enkele stukken waren erg modderig, maar dat mag voor een cross geen belemmering zijn.

Bij de dames (afstand ca 6 km) waren slechts 3 deelneemsters van Achilles. In de klasse senioren behaalde loopster Yvonne Boot een mooie 3e plaats met een tijd 26:11 minuten. Bij de dames 45+ behaalde José van der Linden weer een 1e plaats met een tijd van 27:11. Bij de dames 55+ werd Rosalie Sijben 3e met een tijd van 31:42.

De heren senioren en Masters t/m 44 jaar liepen een afstand van ca 10 km. In de klasse 35+ werd Jos de Laat 5e en hij liep hierbij een tijd van 39:38. Willem Dekkers finishte in 43:14 (11e plaats).

In de klasse 45+ was er een dubbele overwinning van Achilles: Toon Heeren werd 1e in 27:55 en Kees Lazeroms achter hem 2e in 29:32.  John Lewis Garcia eindigde op de 10e plaats met zijn tijd 35:25.

In de klasse 55+ wist Kees de Hoon al voor de start dat het deze keer moeilijk zou worden om in de prijzen te lopen. Hij wist wel zijn 2 concurrenten in het totaalklassement voor te blijven; voor hem was er plaats 5 met een tijd van 36:25. In de klasse 65 + was Jac Beekers, zijn eerste cross na zo’n 1½ jaar, meteen de sterkste met een tijd van 36:42. Met deze tijd eindigde hij maar op 17 seconden van jongere clubgenoot Kees de Hoon.

Verslag Jac Beekers

Lees ook het Artikel BN De Stem. A-Junior Rick Lambregts snelde naar de eerste plaats in zijn categorie.

De jeugdige deelnemers (uitslagen op www.uitslagen.nl):
Meisjes Junioren C: Laura Hos
Jongens Junioren C: Ruben Baljon
Meisjes Junioren D: Kaylee Damen, Iris Rovers, Fleur Verwijmeren
Jongens Junioren D: Mark de Bloeme (2e)
Meisjes Pupillen A: Milou Twaalfhoven, Meike van Arendonk, Sophie van Gurp, Vera Scholtus, Eline Luijten, Mila Prinsen, Merel Rovers
Jongens Pupillen A: Mats Verhulst (3e), Tycho Meyer, Roy van de Broek
Meisjes Pupillen B: Anouk Taks, Naomi Kocken
Jongens Pupillen B: Enrico Rockx, Luc Holleman, Cas van Arendonk
Meisjes Pupillen C: Yara Prinsen
Jongens Pupillen C: Siem Jansen
Jongens Junioren B: Jorik van den Broek