Regionale Open Dag nordic walking – 7 april

20160418NordicWalking3* Etten-Leur, 28 januari 2018 – In april houden atletiekverenigingen in West-Brabant een regionale open dag om Nordic Walking te promoten. De open dag is een gezamenlijk initiatief van Achilles (Etten-Leur), AVO’83 (Oudenbosch), Baronie (Breda), Groene Ster (Zevenbergen), Spiridon (Gilze-Rijen), Spado (Bergen op Zoom) en Thor (Roosendaal). Naar verwachting sluiten nog meer organisaties in West-Brabant aan. Kom je kennismaken? Zet zaterdag 7 april alvast in de agenda!

Kom van de bank af en ga bewegen!

De atletiekverenigingen dagen zoveel mogelijk mensen uit om op de open dag eens kennis te komen maken met deze energieke sport. Door het lopen met poles (=stokken) train je je lichaam intensief. Bij een juiste techniek gebruik je 90% van je spieren. Goed voor je lijf dus. En het is heerlijk om samen in de buitenlucht te sporten. Nordic walking is eenvoudig te leren. Een korte cursus voldoet om de techniek onder de knie te krijgen.

Samen staan we sterker!

Vandaar dat we als nordic walkingverenigingen gaan samenwerken. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar. De open dag is de eerste activiteit die we gezamenlijk organiseren. Een andere afspraak is dat we elkaar in het vervolg uitnodigen voor evenementen. Daarmee bieden we onze leden meer variatie in een andere omgeving.

Wanneer is de open dag?

Zaterdag 7 april 2018. Zodra meer bekend is over het programma publiceren we dat.

Nordic Walking: van oorsprong een Scandinavische sport

Nordic Walking komt uit Finland en wordt daar in de zomermaanden gebruikt als vervanging voor langlaufen. De sport is populair bij onze oosterburen. Nordic Walking is 15 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd.

Geïnteresseerd in nordic walking?

Neem dan contact op met Gerry Buckens, a.cbuckens@casema.nl of 076-5016395.