Aanvulling update coronavirus vanaf 3 maart 2021

* Etten-Leur, 1 maart 2021 – Er zijn door het kabinet kleine stappen gezetten voor wat meer bewegingsvrijheid, ook binnen de sport.
Dat betekent dat vanaf 3 maart iedereen t/m 26 jaar in teamverband zonder de anderhalvemetermaatregel mag sporten (voorheen tot 18 jaar). Maar wat is “in teamverband” en waarom de grens van 27 jaar? Ook voor de Atletiekunie zijn de achtergronden van bepaalde besluiten niet altijd duidelijk en daarom moeilijk uit te leggen.

Belangrijk! Met “sporten in teamverband” wordt vooral bedoeld: sporten op een sportaccommodatie. Loopgroepen die bestaan uit lopers jonger dan 27 jaar mogen dus NIET met een groepsgrootte van meer dan twee personen in de openbare buitenruimte trainen!

De Atletiekunie: “Waar we als enthousiaste burgers weleens aan voorbijgaan is dat de overheid verruimingen nastreeft op een gecontroleerde manier zodat ze effecten kunnen meten. Bovendien is het voor de overheid van belang de richtlijnen en protocollen te kunnen toetsen en je begrijpt dat dát onbegonnen werk is met groepen van 15 hardlopers door het bos of een peloton fietsers op de weg.”

Daarom gaan we door op de wijze waarop we met elkaar de atletieksport in deze pandemie vorm hebben gegeven: we blijven focussen op wat wél kan! Concreet betekent dit dat iedereen t/m 26 jaar weer in groepsverband op de baan van ARV Achilles kan trainen.