Nieuwe trainingsattractie bij Achilles

20141124Achilles-Zandduin01* Etten-Leur, 24 november 2014 – De mannen van de Klusploeg zijn op maandag 24 november gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een zandduin. Deze specifieke trainingsattractie bevindt zich achter het grote reclamebord van Marathon Brabant (achter de start voor de 100 meter sprint). De zandheuvel krijgt een lengte van veertig meter en is gemiddeld zo’n drie meter breed. Ook is gedacht aan een betere toegankelijkheid aan de steile kant van de heuvel (bij de poort die schuin op de Concordialaan uitkomt), waar een stenen trapje het rondlopen bij de zandduin zeker gemakkelijker zal maken.

De kosten voor de aanleg van deze zandduin worden geheel gefinancierd uit sponsorbijdragen, geïnitieerd door de Wedstrijdlopers.

De verwachting is dat in de eerste week van december het (door de Atletiekunie afgekeurde zand van de verspringbakken) verplaats kan worden naar de zandduin. Afhankelijke voorwaarde is uiteraard dat de Gemeente Etten-Leur gelijktijdig het juiste zand in de verspringbakken vervangt.

20141124Achilles-Zandduin02 20141124Achilles-Zandduin03