Nieuwe opstapgroep Nordic Walking start op 12 oktober

13716144_818156844950722_581742742209481364_n* Etten-Leur, 21 september 2016 – ARV Achilles begint op woensdag 12 oktober weer een serie van zes trainingen, tesamen de nieuwe opstapcursus Nordic Walking vormend. Nordic Walking is een trainingsvorm waarbij mensen zonder te grote belasting van spieren en gewrichten een sportieve inspanning kunnen leveren. Iedereen kan Nordic Walking beoefenen, dat maakt het zo leuk. Als je de conditie wilt verbeteren is dit een uitgelezen vorm van sport.

Nordic Walking is een sport. Om deze sport verantwoord en zonder problemen te beoefenen moet je de techniek en de toepassing ervan goed onder de knie hebben. Daarnaast is Nordic Walking een goede totale workout voor de beenspieren, buikspieren, nek, schouders, armen en romp.

Techniek aanleren
Wie met Nordic Walking begint, moet eerst een korte techniekcursus volgen om op de juiste manier met de poles te kunnen omgaan. Daarna is het eindeloos genieten tijdens de ontspannen wandelingen (op verschillende niveaus) onder leiding van de gediplomeerde trainers van ARV Achilles.
Nordic Walking is wandelen met twee lange, lichtgewicht stokken (de ‘poles’), die volgens een speciale techniek worden gebruikt voor het afzetten en in evenwicht blijven. Zowel armen, benen als rug worden er sterker van. Bij een juiste stokinzet beweegt het hele bovenlichaam mee. Nordic Walking is uitstekend geschikt voor mensen die op een ontspannen manier fit willen blijven en hun conditie willen verbeteren.
Deze zes trainingen zijn bedoeld om, behalve voor het regelmatig wandelen te beoefenen, vooral om het op de juiste wijze aanleren van de techniek voor het gebruiken van de poles onder de knie te krijgen. Met een drietal ervaren instructeurs wordt je vanaf woensdag 12 oktober in drie weken klaargestoomd om op 29 oktober af te zwaaien als een Nordic Walker met een goede techniek.

Met nadruk wordt gewezen op het aanleren van de correcte techniek van Nordic Walking, omdat dit is een voorwaarde om alle positieve effecten van deze sport te ervaren. Denk hierbij aan vergroten van je uithoudingsvermogen, het verbeteren van je flexibiliteit, het verbranden van overtollige vetten, het trainen van minder gebruikte spiergroepen, zoals de buikspieren, het verbeteren van je bloeddoorstroming en het optimaliseren van je bloeddruk.

Naast de cursus Nordic Walking bieden wij meerdere keren per week een reguliere manier van trainingen op het gebied van Nordic Walking, zodat uw conditie op peil blijft en de sociale contacten worden uitgebreid.
Voor het luttele bedrag van €40,00 biedt Achilles je een cursus aan in 6 (bij elkaar behorende) lesdelen. Hierbij is de huur van de poles inbegrepen, plus de consumpties op de introductie- en afsluitavond.

De opstaptrainingen zijn op:
woensdag 12-19-26 oktober en op zaterdag 15-22-29 oktober 2016
De start is op woensdag 12 oktober om 19:30 uur in het clubhuis van Achilles (sportpark de Lage Banken aan de Concordialaan), op de zaterdagen wordt er in de Pannenhoef gewandeld (09:00 uur tot 10:30 uur), vanuit parkeerplaats De Bak.

Belangrijk
Omdat de opstapcursus van zes keer zestig minuten in een tijdsbestek van 18 dagen plaats vindt, vragen de instructeurs van de deelnemers zelf al de noodzakelijke voorbereidingen te doen. Dat wil zeggen: zorg voor voldoende wandelervaring door bijvoorbeeld in de weken voorafgaand aan deze cursus zelf minstens twee keer per week ruim een uur te gaan wandelen.

Hoe aanmelden?
Opgeven bij Rini Rebbens 06-25292458, Gerry Buckens 076-5016395 of 06-22298928