Leuke en gezellige open dag ARV Achilles

* Etten-Leur, 26 september 2020 – Voor het eerst sinds vele jaren heeft atletiekvereniging Achilles op 26 september een Open Dag georganiseerd op haar sportcomplex aan de Concordialaan. Dit naar aanleiding van een initiatief van de jeugdtrainer Paul Hos. Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering begin juli dit jaar gaf hij aan dat een open dag een uitstekende mogelijkheid is om Achilles beter op de kaart te zetten. En dat zou er dan weer voor moeten zorgen dat nieuwe leden zich aanmelden. Maar ook om de leden van onze atletiekclub te laten zien hoe groot de variëteit aan sport bij onze vereniging is. Nou, we hebben het geweten.

Prachtig sportweer in zaterdag 26 september

De weergoden waren Achilles erg goed gezind. Een zonnetje en droog weer zorgden ervoor dat de verschillende trainers uitstekend konden laten zien welke mogelijkheden er bij Achilles op sportgebied allemaal zijn. In de meeste gevallen konden belangstellenden zelf(s) meedoen en via een proeftraining ervaren hoe het is om te sporten in de open lucht en vaak in teamverband.

Achilles: een grote verscheidenheid aan sporten

Een aantal atletiekonderdelen, zoals hardlopen, verspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen, werd gedemonstreerd. Daarnaast had de organisatie ook ruimte gemaakt voor andere sportuitingen die al jaren bij Achilles onderdak hebben gevonden. Dus men kon ook Kangoo Jumpen, meedoen aan een bootcamp, wandelen, nordic walking en gewoon ouderwets gymmen. Een bijzondere vermelding verdienen in dit verband de RaceRunners, want onze club toont hiermee aan ook veel aandacht te hebben voor de sporter met een beperking. Het is bij Achilles mogelijk om zowel voor jeugdige als volwassen RaceRunners te trainen op de atletiekbaan.

Een positief eindresultaat

Na afloop van de open dag wisten vrijwel alle trainers te melden dat er nieuwe aanwinsten (leden) te melden waren, en dat was uiteindelijk ook de bedoeling. Al met al: ook voor de komende jaren genoeg redenen om weer een open dag te organiseren.

Foto’s en filmpjes
Klik hier voor de foto’s van de ochtendsessie. Die van de middagsessie (50) staan hier. En verder staan nog op Facebook wat leuke filmpjes die Amy Hos heeft gemaakt.