Kom kennis maken met Nordic Walking

20180407NW-dag* Etten-Leur, 27 maart 2018 – Op zaterdag 7 april zetten zeven sportverenigingen in West-Brabant hun deuren open voor belangstellenden. Kom kijken wat nordic walking is en doe mee met een clinic! Er is altijd wel een clinic in de buurt waar je kunt aansluiten.

Kom van de bank af en ga bewegen!
De atletiekverenigingen dagen zoveel mogelijk mensen uit om op de open dag eens kennis te komen maken met deze energieke sport. Door het lopen met poles (=stokken) train je je lichaam intensief. Bij een juiste techniek gebruik je 90% van je spieren. Goed voor je lijf dus. En het is heerlijk om samen in de buitenlucht te sporten. Nordic walking is eenvoudig te leren. Een korte cursus voldoet om de techniek onder de knie te krijgen.

Samen staan we sterker!
Vandaar dat we als nordic walkingverenigingen gaan samenwerken. We wisselen ervaringen uit en leren van elkaar. De open dag is een eerste activiteit die we gezamenlijk organiseren. Een andere afspraak is dat we elkaar in het vervolg uitnodigen voor evenementen. Daarmee bieden we onze leden meer variatie in een andere omgeving.

Nordic Walking: van oorsprong een Scandinavische sport
Nordic Walking komt uit Finland en wordt daar in de zomermaanden gebruikt als vervanging voor langlaufen. De sport is populair bij onze oosterburen. Nordic Walking is 15 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd.

Nieuwsgierig geworden?
Kom zaterdag 7 april naar ARV Achilles, Concordialaan 212  te Etten-Leur. Het programma op die dag van 9:00 tot 11:00 uur, ziet er als volgt uit:
– Warming-up oefeningen
– Uitleg techniek
– Zelf oefenen met en zonder poles
– Lopen met geoefende Nordic Walkers
– Cooling down

Meer over de Nordic Walking activiteiten bij ARv Achilles, klik hier.