Kennismaking Nordic Walking in Etten-Leur

* Etten-Leur, 20 maart 2019 – Op zaterdag 6 april, tussen 10:00 en 12:00 uur, biedt ARV Achilles de mogelijkheid om kennis te maken met Nordic Walking.

Een echte buitensport
Deze gezonde sport van bewegen is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Door het lopen met poles (stokken) train je je gehele lichaam intensief. Bij toepassing van de juiste techniek gebruik je 90% van je spieren. Dat is uiteraard goed voor je lijf en leden. Omdat dit een echte buitensport is, kun je ook samen met anderen genieten van de buitenlucht en de natuur.

Stranddag 2016, maar er zijn ook mannelijke NW-ers! ©Ellen Aarts

Het Nordic Walking heeft de laatste jaren een enorme vlucht gemaakt en dat hebben we ook bij onze vereniging gemerkt! Vakanties zijn altijd weer snel voorbij en je hebt die tijd waarschijnlijk zo sportief mogelijk doorgebracht. Wandelen, klimmen, zwemmen, fietsen of op wat voor andere manier dan ook. Het zou toch jammer zijn als je de rest van het jaar niets meer op dat gebied doet. Lekker sporten is niet alleen voor de vakantie bestemd, maar kan het hele jaar door.

Een van die sporten is Nordic Walking. Een sportieve manier van wandelen, waarbij het niet alleen gaat om bewegen, maar ook om het gebruiken van zowat alle spiergroepen in je lichaam. Op de juiste manier uitgevoerd, levert Nordic Walking een bijdrage aan een gezonde manier van leven.

Techniektraining
Er is echter wel een korte cursus nodig om de techniek van Nordic Walking te beheersen, zodat dat een goed resultaat en een nuttig effect oplevert. Kom daarom van de bank af en maak kennis met deze inspannende ontspannende sport waarbij ook sociale contacten ontstaan.

Het aanleren van de correcte techniek van Nordic Walking is wel een voorwaarde om alle positieve effecten van deze sport te ervaren. Denk hierbij aan vergroten van je uithoudingsvermogen, het verbeteren van je flexibiliteit, het verbranden van overtollige vetten, het trainen van minder gebruikte spiergroepen, zoals de buikspieren, het verbeteren van je bloeddoorstroming en het optimaliseren van je bloeddruk.

Nordic walking is wandelen met twee lange, lichtgewicht stokken (de ‘poles’), die volgens een speciale techniek worden gebruikt voor het afzetten en in evenwicht blijven. Zowel armen, benen als rug worden er sterker van. Bij een juiste stokinzet beweegt het hele bovenlichaam mee. Nordic walking is uitstekend geschikt voor mensen die op een ontspannen manier fit willen blijven en hun conditie willen verbeteren.

Wie met Nordic walking begint, moet eerst een korte techniekcursus volgen om op de juiste manier met de poles te kunnen omgaan. Daarna is het eindeloos genieten tijdens de ontspannen wandelingen (op verschillende niveaus) onder leiding van de gediplomeerde trainers van ARV Achilles.

Naast de cursus Nordic Walking bieden wij meerdere keren per week een reguliere manier van trainingen op het gebied van Nordic Walking, zodat jouw conditie op peil blijft en de sociale contacten worden uitgebreid.

Belangstelling?
Neem dan contact op met Gerry Buckens, a.cbuckens@casema.nl of 076-5016395.