Etten-Leur vrijdag 24 juni: de Eerste Color Run

20160615ColorRun1* Etten-Leur, 15 juni 2016 – Op vrijdagavond 24 juni vindt in het centrum van Etten-Leur (Markt en Oude Bredaseweg) voor de eerste keer Vincent’s BRIGHT NIGHT plaats. Het nieuwe event bestaat uit een color run en daarna een groot feest met SLAM ON TOUR op de Markt. De color run start om 19:30 uur op de kop van de oude Markt. De inschrijving voor deze color run is vanaf nu geopend. Het feest start om 20:00 uur op de Markt en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Inschrijven
Inschrijven voor de color run? Dat kan op 3 manieren!

  • Digitaal aanmelden via:https://inschrijven.nl;
  • Leerlingen van de KSE en het Munnikenheide College melden zich op hun eigen school aan;
  • Vóór 20 juni dagelijks aan de receptiebalie van Het Witte Paard (Oude Bredaseweg 15).

Als er nog plekken over zijn, zijn er op 24 juni inschrijfbalies op de Markt tussen 17:30 en 19:00 uur. Er zijn maximaal 2.000 deelnemers.

Kosten
Deelname kost bij vooraanmelding €10,00 voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en €15,00 voor deelnemers van 18 jaar en ouder. Op de dag zelf is de inschrijving €5,00 duurder, namelijk €15,00 of €20,00. Je ontvangt bij je inschrijving een gadget, een polsbandje (met leeftijdsherkenning) én een exclusief  Vincent’s BRIGHT NIGHT T-SHIRT. Het is een prachtig gezicht als alle deelnemers dit fraaie shirt dragen tijdens de run.

Goede doel
Van iedere inschrijving gaat €2,50 naar de goede doelen organisatie Sport4Socialisation. S4S heeft als doel het verbeteren van de levensomstandigheden en sociale integratie van gehandicapte kinderen en hun families in Afrika.

Praktische informatie

  • Deelnemers halen het T-shirt, gadget, polsbandje en de laatste info op donderdagavond 23 juni – op vertoon van ID – af bij de stand bij de Moeierboom op de Markt, van 19:00-21:30 uur. Bij slecht weer staat de stand in het Oude Raadhuis op de Markt 1.
  • De color run start op 24 juni om 19:30 uur bij de Moeierboom op de Markt.
  • De route gaat langs Markt, Oude Bredaseweg, Anna van Berchemlaan, Stationsstraat, Markt.
  • Het rondje is 1 km lang en deelnemers lopen dit rondje zo vaak als ze willen, tot uiterlijk 20.30 uur.
  • De run is geen wedstrijd; het gaat om het plezier en het entertainment.
  • Op diverse plaatsen staan kleurpoederkanonnen en een kleurpoederblower die maar liefst 6 kleuren kleurpoeder op de deelnemers laten neerdalen in de zogenoemde colorzones
  • Het feest met SLAM ON TOUR start om 20:45 uur op de Markt en is voor iederen gratis toegankelijk

Meer informatie is te vinden op de Etten-Leur City-app en op de Facebookpagina Vincent’s Bright Night. Nog andere vragen? Neem contact op met de afdeling communicatie van de gemeente Etten-Leur via 076-5024515.

Initiatief & organisatie
Het evenement is een initiatief van een aantal jongeren van de KSE (Katholieke Scholengemeenschap) in Etten-Leur. Zij kwamen op dit idee tijdens een leerproject tussen de gemeenteraad en de leerlingen. De gemeente ondersteunt financieel en ARV Achilles organiseert het evenement in samenwerking met diverse partners, waaronder Het Witte Paard. En de goede doelenorganisatie Sport4Socialisation.

Vincent’s Bright Night
Vincent’s BRIGHT NIGHT is een eerbetoon aan Vincent van Gogh, de beroemdste oud-inwoner van Etten-Leur. Van Gogh maakte in 1881 in Etten-Leur een serieuze start van zijn carrière. Het was de basis voor zijn latere ‘kleurenexplosie’.

20160615ColorRun2