Ad Heijdens overleden

Ad 2* Etten-Leur, 25 mei 2018 – Op dinsdag 22 mei 2018 is Ad Heijdens (17 november 1938) in zijn tachtigste levensjaar overleden. Op 19 juni 2004, Ad was toen 65 jaar, nam hij afscheid als wedstrijdatleet tijdens de Bavoloop in Rijsbergen. Door blessures was de voorvechter van de Masters bij de atletiek gedwongen te stoppen als actief hardloper. Hij bleef wel jarenlang samen met zijn trainer en vriend Ed Sligchers wekelijks een rondje rennen. Ook tijdens de Marathon Brabant in zijn woonplaats liep hij later nog de tien kilometer als recreant. En de laatste keren deed Heijdens mee aan de vijf kilometer, vergezeld door zijn dochter.

Wereldrecordhouder 5.000 meter M60
Ad Heijdens is nog steeds wereldrecordhouder 5.000 meter in de categorie Mannen 60-64 jaar. Op 3 juli 1999 liep de Master in Uden 12,5 baanrondjes in 16:12.57.

In juli 2004 was hij Brabander van de maand, en Omroep Brabant schreef het volgende over de meester Master (van ooit Achilles):
Sport staat centraal bij Ad Heijdens, de Brabander van de Maand Juli. De 65-jarige atleet uit Etten-Leur Heijdens veroverde in zijn lange veteranencarrière maar liefst 35 Nederlandse titels, vier wereldkampioenschappen en zes Europese titels.
Al jarenlang behartigt Heijdens als bestuurslid van de atletiekunie KNAU de veteranenbelangen. Hij zette de veteranensport op de kaart om de sport voor ouderen meer aanzien te geven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Fanatiek sporten boven een bepaalde leeftijd was immers niet gebruikelijk.
Daarnaast begeleidde Heijdens voor NOC*NSF jonge talenten op maatschappelijk terrein. Hij zocht naar oplossingen wanneer jongeren door bijvoorbeeld door verplichtingen op school belemmerd werden in hun prestaties.
Eind juni liep Heijdens zijn laatste wedstrijd bij de St. Bavoloop in Rijsbergen. Een emotioneel moment. Door blessureleed is hij gedwongen te stoppen. “Het liefst zou ik nog jaren doorrennen, maar een blessure aan de achillespees gooit roet in het eten”, aldus de atleet.”

Afscheid
Op zaterdag 26 mei 2018 wordt in Breda, Aula Brabant – Crematorium Zuylen, Tuinzigtlaan 11 om 10:15 uur (ontvangst 09:45 uur) afscheid van Ad genomen. Na de plechtigheid wordt het leven van Ad Heijdens gevierd in Restaurant het Havenhuis, Geerkade 19 te Etten-Leur.

Namens het bestuur wenst de redactie de familie en naaste vrienden veel sterkte.