De 50e Kluiskenshof Achilles-cross wordt een jaar uitgesteld

* Etten-Leur, 1 december 2020 – Op 24 januari 2021 zou Achilles een jubileum vieren, omdat dan voor de vijftigste keer de Kluiskenshof Achilles-cross zou worden gehouden. In 1970, amper drie jaar nadat A.V. Achilles was opgericht, werd de eerste Achilles-cross georganiseerd.

Liesboschcross
Toen nog de Liesbos(ch)-cross geheten, die uiteraard in het Liesbos werd gelopen. Eenentwintig maal werd jaarlijks in het Liesbos deze veldloop georganiseerd. Totdat Staatsbosbeheer in 1991 meende dat dit eendaagse sportevenement voor teveel overlast zorgde in hun bosgebied.

Achilles-cross
Achilles is vanaf 1992 in de gemeentebossen van Etten-Leur, genaamd de Kogelvanger, voortaan haar cross gaan houden. In het najaar van 2019 werd een (naam)sponsorovereenkomst met Praktijk Kluiskenshof gesloten, waarmee voor drie jaar de sponsornaam aan de Achilles-cross werd verbonden. De tot nu toe laatste 49e editie, die op 26 januari 2020 is georganiseerd, verliep uitstekend. Helaas zette een maand later het Covid-19 virus de gehele wereld op zijn kop. Het gevolg is dat het Wedstrijd Organisatie Comité van ARV Achilles heeft besloten om de jubileumeditie naar 2022 te moeten uitstellen.

Tot januari 2022: maandelijks cross-herinneringen
Bijzonder jammer, vooral ook omdat het de 50ste Kluiskenshof Achilles-cross zou worden. Een uitgeklede versie (voor zover dat al mogelijk zou zijn), past daar zeker niet bij. En dat zou de jubileumeditie zeker te kort doen.

Maar gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel (vrij naar Johan Cruijff), zodat het WOC van ARV Achilles nu een jaar de tijd heeft om in januari 2022 een prachtige 50e uitvoering van haar jaarlijkse cross neer te zetten.
In de komende dertien maanden tot nummer 50 zal regelmatig uit de stoffige archiefdozen van Achilles worden geput om herinneringen aan vijftig jaar crossen in Etten-Leur weer voor het voetlicht te brengen.