ARV Achilles organiseert open Frame Runners wedstrijd

* Etten-Leur, 13 juni 2022 – Op zondag 19 juni 2022 wordt op de atletiekbaan van de Lage Banken aan de Concordialaan de tweede Frame Runners regiocompetitiewedstrijd onder auspiciën van de Dirk Kuyt Foundation gehouden.

Wat is Frame Running?
Een Frame Runner (een jaar geleden nog Race Runner genoemd) er is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De Frame Runner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit.

Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De Frame Runner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Frame Running bij ARV Achilles
In september 2016 is onder leiding van kinderfysiotherapeut Ruud Touw gestart met trainingen op de atletiekbaan voor (jong)volwassenen. En vanaf november 2018 is er op zaterdag van 12:00-13:00 uur training voor kinderen.

De Dirk Kuyt Foundation
Deze organisatie ondersteund het eerste jaar dat er competitiewedstijden voor deze tak van de atletieksport worden georganiseerd. Nederland is daartoe opgedeeld in verschillende regio’s, en zo organiseert ARV Achilles de tweede wedstrijd van ‘regio zuid’.

Het wedstrijdprogramma
Voor de Frame Runners is een kort en bondig programma opgesteld, bestaande uit de onderdelen 60-100-200-400 en 1.500 meter. De Frame Runners kunnen aan maximaal 3 onderdelen meedoen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Het programma begint om 10:30 uur en het laatste nummer, de 1.500 meter, gaat om 12:00 uur van start.
Alle deelnemers zijn verplicht een helm te dragen.

De toegang voor deze wedstrijd is zoals altijd gratis, en onze kantine is open en voor de toeschouwers is het behalve rondom de atletiekbaan ook mogelijk om op de overdekte tribune plaats te nemen.

Starttijden
De exacte starttijden, én wie de deelnemers een de verschillende onderdelen zijn, is te vinden op atletiek.nu. Na afloop verschijnen daar ook de resultaten van deze Frame Runnerswedstrijd.