1e Competitiewedstrijd U18/U20 bij ARV Achilles

* Etten-Leur, 24 april 2023 – Op zondag 23 april was ARV Achilles de gastheer voor de U20/U18 competitie, de competitie voor AB junioren. Achiles was bij deze wedstrijd zelf aanwezig met een meisjes team van 6 atleten en een jongens team van 8 atleten.

Ook bij deze wedstrijd speelde de weersomstandigheden een factor met hevige tegenwind op de sprintnummers en regenbuien in het tweede deel van de wedstrijd.

Beide Achilles ploegen eindigden bovenin de middenmoot, de meisjes 6e van de 15 en de jongens 9e van de 19 deelnemende ploegen.

Bij de meisjes ploeg werden de meeste teampunten binnengehaald door Anne Kieneker (2x 2e op 100m en 200m) en Kaylee Damen (5e op hinkstap en degelijke prestaties op kogel en speer). Verder mag vermeld worden dat Lieke Hendrickx zich knap revancheerde op de 800 meter na een mislukte hoogspringwedstrijd en dat de 4x400m estafette ploeg bestaande uit Anne, Sarah, Esri en Eline solide naar een 3e plaats liep.
Bij de jongens ploeg moet gezegd worden dat dit nog een vrij jonge ploeg is. Onze jongens zijn 15 tot 18 jaar, terwijl er op sommige onderdelen werd gestreden tegen jonge mannen van 19. De meesten punten voor de ploeg werden binnengehaald door Roy van den Broek met een opvallende combi van 400m horden, kogel en speer. Verder was de invalbeurt van Tim Klep opvallend, nadat Sam Jansen met een blessure was uitgevallen na de 100m. Tim nam zijn 200m en 400m in de estafette over terwijl hij tussendoor nog zijn eigen onderdeel, de 3.000m, in een dik nieuw pr afraffelde. De volledige uitslagen zijn hier terug te lezen.
(tekst Johan Hack)

De wedstrijddag is perfect verlopen, was de reactie vanuit het WOC naar het bestuur. Door de goede voorbereiding en de (te) vele vrijwilligers mogen we met een heel goed gevoel op deze wedstrijd terug kijken. Zelfs de regen (na 14:00 uur) heeft daar niets aan veranderd.
We hebben weer eens bewezen dat we dit(een wedstrijd met 200 A/B-atleten) aankunnen. Denk dat de wedstrijdleider ook erg tevreden was. Ik begreep zelfs dat wij een beroep op haar mogen doen mochten wij een WL zoeken. Nogmaals bedankt iedereen!
(tekst Adrie Vrolijk)

De reactie was even aanwezig om wat foto’s (46) te maken, die zie je hier, terwijl Kees Knuit (Spado, dank!) de hele dag aanwezig was, de resultaten van zijn inspanningen (498) zie je hier.