2022, de tweede editie van de JB – Walk of Life op 30 januari

De organisatie is er klaar voor!
Zondag 30-01-2022 is het eindelijk weer zover. “De organisatie van de JB Walk of Life is er helemaal klaar voor. In 2020 hebben we hem voor de eerste keer gehouden en vorig jaar kon deze sponsorloop niet doorgaan. Nu gelukkig wel.

We houden volop rekening met de Coronamaatregelen die er dan gelden. De voorzieningen die we gewend waren kunnen we waarschijnlijk niet allemaal aanbieden. Maar we maken er het beste van.” Verteld Hans Wierema namens de organisatie. “Natuurlijk moeten we in de uitvoering nog van alles doen, maar dat is voor op het laatste moment.

Verdeeld over de dag hopen we op een groot aantal deelnemers. Als we de geluiden om ons heen en de reacties op Facebook goed inschatten dan zouden we een heel mooi resultaat kunnen halen. Natuurlijk hangt nog veel af van het weer op die dag.”
Over een schatting hoeveel deelnemers dat dan zouden kunnen worden, daar wil Wierema zich niet aan branden.

Grondeigenaren werken mee: unieke routes
“Het is prachtig dat het Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en een aantal agrariërs in het noorden van Etten-Leur aan dit wandelevenement mee willen werken. Zij stellen hun gronden beschikbaar om langs sloten en vaarten te lopen waar je als wandelaar nooit komt.

Wat voor hun beslissing, om mee te werken, meespeelt is dat de opbrengst van de inschrijfgelden voor 100% gebruikt wordt voor kankeronderzoek via het KWF. Iedereen heeft persoonlijk of in zijn omgeving wel te maken gekregen, of nog steeds met deze rotziekte. En dus hopen we op veel deelnemers.” Aldus Wierema.

Bepaal zelf je inschrijfgeld, dat allemaal naar het KWF gaat
De deelnemers kunnen starten vanaf 08:00 uur en zich inschrijven in de kantine van ARV Achilles op het sportpark Lage Banken aan de Concordialaan 206, Etten-Leur. Hier betalen ze het inschrijfgeld waarvan ze zelf mogen bepalen, hoeveel inschrijfgeld zij beschikbaar willen stellen voor het KWF-onderzoek.

Vervolgens nemen de deelnemers een routebeschrijving mee en gaan op pad. Op enkele plaatsen worden door middel van de pijlen van de Avondvierdaagse de looprichting van de route aangegeven. De routes gaan, behalve de 7 km ook over onverhard terrein wat symbool moet staan voor de moeilijke weg welke kankerpatiënten en hun naasten moeten gaan tijdens het ziekteproces. De andere routes komen dus ook over onverhard, ongelijk en nat terrein.

De langst mogelijk te lopen route is 27 km. Die gaat ook gedeeltelijk over het grondgebied van de gemeente Breda. Zij starten uiterlijk 11:00 uur. Van iedereen wordt verwacht dat ze voor 17:00 uur binnen zijn,

Klik hier om je in te schrijven

Ook hardlopende trailrunners welkom
Ook deze editie zijn de routes te lopen door trailrunners. Deze starten allemaal tegelijk om 10:00 uur. Zij rennen over het zware parcours tegen zichzelf en de klok. En ze kunnen kiezen welke afstand ze willen lopen.

Klik hier voor de laatste informatie op .