Wandelen bij Achilles?

20160419Wandelgroep* Etten-Leur, 5 september 2016 – Naast de ‘traditionele’ onderdelen van de atletieksport, zoals springen, werpen en lopen kan je bij Achilles ook terecht voor andere sportieve activiteiten. Niet voor niets heet de Etten-Leurse club Atletiek en Recreatiesport vereniging Achilles, oftewel ARV Achilles.
Zo zijn er ook (trainings)groepen die zich louter en alleen met wandelen bezig houden.

En daaronder valt dus niet Nordic Walken, oneerbiedig wandelen met stokken genoemd, want dat is nét weer een andere tak van sport, die overigens ook door Achilles (sinds 2005) wordt aangeboden. Dat gebeurt in twee groepen, de ene Nordict op maandag (19:30-20:30 uur) en donderdag 09:15-10:15 uur), vanaf de atletiekbaan. De andere groep gaat met poles in de slag op woensdag van 19:30-20:30 vanaf de atletiekbaan en op zaterdag van 09:00-10:00 uur in de Pannenhoef, verzamelen op parkeerplaats de Bak.

Wandelen dus. Er is een wandelgroep, die voortkomt uit het ELDias-project; ElDias staat voor lopen door diabetici, waar in juni 2005 mee is begonnen. Later kwam daarbij het project Samen Bewegen Etten-Leur (SABEL), inwoners van Etten-Leur konden daarbij kiezen uit de diverse bewegings-programma’s, aangeboden door verschillende sportverenigingen.

Tegenwoordig bestaat de wandelende tak van ARV Achilles uit de volgende (trainings)groepen:

* De dames van de DiDo’s, de trimsters die op dinsdag- en donderdagochtend hardlopen op de baan en in de zomer op donderdag in het bos, hebben voor de niet(meer)hardlopende trimdames een wandelgroep gevormd: elke dinsdag- en donderdag van 09:00 – 10:00 uur wandelen zij in min of meer niveaugroepjes vanaf de atletiekbaan.

* Als vervolg van ELDias en SABEL wandelt een groepje mannen en vrouwen op dinsdag en donderdag op de atletiekbaan, van 09:30 -10:30 uur.

* Ook de 55plus trimgroep kent officieus een wandelgroep, de mannen en vrouwen die niet meer (willen) hardlopen, wandelen zo tussen 09:30 en 10:30 uur hun rondjes op de atletiekbaan, om daarna met hun hardlopende leeftijdsgenoten nog gezellig onder het genot van koffie of thee na te praten in de kantine.

* Tenslotte is er ook een zaterdagse wandelgroep, die start om 09:00 uur vanaf de atletiekbaan aan de Concordialaan voor een gezamenlijke wandeling van ongeveer een uur.

Voor meer informatie is het raadzaam contact op te nemen met Gerry Buckens, de coördinator van het wandelen, Nordic Walken en gymmen bij Achilles (GymWandelNordic@arvachilles.nl).